Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнали ключалки или...???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Замръзнали ключалки или...???

Тая сутрин 59-ката ми скъса нервите! Не иска да се отключи, просто не реагира по никакъв начин на каквото и да било натискане на копчетата на дистанционното. След първоначално невъзможно вкарване на ключа в ключалката за да пробвам и от там успях( с пръскане на някакви антизамръзващи разтвори и нагряване на ключа!!!) и се оказа че съм дотам - неще да се завърти на никъде.
    Баси, а още не е дошла зимата.
    Идеята ми е, има нещо замръзнало, или се е преебало нещо? Не става и да отвори багажника - нищо! Пробвах със същия успех и с резервния ключ.
    Иска ми се да е замръзнала, но все си мисля че щеше поне да се опита да цъкне нещо, или да издаде звук някакъв, а то - нищо.
    И сега идва въпросът - ако не се отвори на обяд(ще ходя да я пробвам като се позатопли) какво следва нататък при условие че няма отваряне?
    Автоключар ли трябва да викам, пък и като го викна как ли ще я отвори? Давайте някакви идеи че кочината ме вбеси яко и общо взето не вдявам какво да и правя вече. Не стига че мъкнах малкия на ръце до детската в тоя студ, закъснях за работа и се возих в най-мизерното такси на света, ами и сега пак трябва да се занимавам с нея.
    Някой с подобен случай?
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

а дали наистина не е замръзнала, снощи си измих колата и сутринта беше мъка .... пръсках спрейчета.... разтвори ..... и след 30 мин ....о чудо пусна ме ! оказа се че има едно спрейче което е доста добро под налягане е и сле 2-3 пръскания ключалката се отпусна
    GTV 2.0 TS 16V 1998
    HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Тая сутрин 59-ката ми скъса нервите! Не иска да се отключи, просто не реагира по никакъв начин на каквото и да било натискане на копчетата на дистанционното. След първоначално невъзможно вкарване на ключа в ключалката за да пробвам и от там успях( с пръскане на някакви антизамръзващи разтвори и нагряване на ключа!!!) и се оказа че съм дотам - неще да се завърти на никъде.
      Идеята ми е, има нещо замръзнало, или се е преебало нещо? Не става и да отвори багажника - нищо! Пробвах със същия успех и с резервния ключ.
      Иска ми се да е замръзнала, но все си мисля че щеше поне да се опита да цъкне нещо, или да издаде звук някакъв, а то - нищо.
      И сега идва въпросът - ако не се отвори на обяд(ще ходя да я пробвам като се позатопли) какво следва нататък при условие че няма отваряне?
      Автоключар ли трябва да викам, пък и като го викна как ли ще я отвори? Давайте някакви идеи че кочината ме вбеси яко и общо взето не вдявам какво да и правя вече. Не стига че мъкнах малкия на ръце до детската в тоя студ, закъснях за работа и се возих в най-мизерното такси на света, ами и сега пак трябва да се занимавам с нея.
      Някой с подобен случай?
      146 та прояви инат тази сутрин и жената влиза през задната врата след 4 отключ-заключ докато някой механизъм отлепи, при все, че оня ден я обработвах със спрейчета и мазила.
      156 та измрънка странно на централното но отключи и вратата беше леко залепнала въпреки мазането на гумите.
      Според термометъра и беше -3 ... а нощес е подминало -7 и двете бяха доволно заскрежени.
      Явно попадне ли вода във механизмите оправията е отваряне и почистване, спрейчетата не помагат особено.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

По-миналата зима веднъж така беше замръзнал механизма, че ни звук, ни стон при опит за отключване с ключа. Малко топла вода на вратата и се оправи.
        GTV 2.0 TS '95
        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Някой с подобен случай?
          Ники а дали не ти е паднал акумулатора,има го като вероятност,мъчи да я отключиш през ключалката,ако можеш пръсни малко спирт вътре или течност за чистачки,би трябвало веднага да я размрази.Иначе за мен е нормално да е запекла ключалката,защото има вероятност никога да не е ползвана.

П.С.Тази тема ме накара да се замисля,и веднага пробвах мойта ключалка-работи,предвидливо я посмазах с ВД-40.
          Last edited by Mury; d.m.y г., 11:40.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колата се отключи с дистанционното, явно е била замръзнала. Това е добре и същевременно лошо.
            Не знам каква превенция да правя, за да не се получава всяка сутрин тая ситуация. Може би разглобяване на всички врати и ключакли и смазването им?( като го прочетох това и настръхнах, баси)
            Оказва се, че ключалката ми е тотал - ключа не влиза и до половината вече, нещо вътре заяжда яко. Или е за пренареждане, или е за нова. Ще трябва да търся авто ключар за тая работа, явно. Някой може ли да ми препоръча читав такъв?
            Благодаря на всички за мненията.

Comment

Колата се отключи с дистанционното, явно е била замръзнала. Това е добре и същевременно лошо.
              Не знам каква превенция да правя, за да не се получава всяка сутрин тая ситуация. Може би разглобяване на всички врати и ключакли и смазването им?( като го прочетох това и настръхнах, баси)
              Оказва се, че ключалката ми е тотал - ключа не влиза и до половината вече, нещо вътре заяжда яко. Или е за пренареждане, или е за нова. Ще трябва да търся авто ключар за тая работа, явно. Някой може ли да ми препоръча читав такъв?
              Благодаря на всички за мненията.
              За ключари силно препоръчвам Миро/ник Миролок/или Алексиус,подвизават се по италианските форуми,даже имам на Алексиус телефона 0887344244,100% ще ти свърши работа.М/у другото моята за 2 зими нито един път не се е замислила дали да отключи,немога да проумея какво се е случило при теб............

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Имах същият проблем при 156-цата....ключар смъкна бравите и ги оправи...няма да има нужда от нови. Просто като имаш свободно време се обади на добър такъв.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Не са ключалките виновни, явно. Тази сутрин всичко се повтори едно към едно. Никаква реакция от колата, при натискане на копчето на дистанционното. И естествено вчера ключарите, с които се свързах бяха заети и по адреси, та уговорката беше днес да закарам колата за ремонт на ключалката .
                  Има ли вариант наистина да е акумилаторът, при условие че вчера на обяд, колата отключи и запали от раз без да се замисли изобщо?
                  И ако не е от акумулаторът, какво ли може да е?
                  Днес на обяд пак ще отида да я пробвам и ако е като вчера би трябвало да се отвори.
                  Ще я закарам да и проверят акумулатора, та в тая връзка, ако се наложи свалянето му, след това при слагане ще има ли проблеми с колата? Имам кодовете от картончето, но как се вкарват си нямам идея.
                  Ако се наложи да купувам нов акумулатор при смяната ще иска ли кодовете колата? На 156-цата досега не съм имал такива проблеми, та сега се чудя как ли ще е ?
                  Мамка и...кочина...

Comment

все си мисля че проблема е с проникването на вода и замръзването и.Разглоби почисти и ще се оправи .... поне при мен беше така
                    GTV 2.0 TS 16V 1998
                    HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013

Comment

Не са ключалките виновни, явно. Тази сутрин всичко се повтори едно към едно. Никаква реакция от колата, при натискане на копчето на дистанционното. И естествено вчера ключарите, с които се свързах бяха заети и по адреси, та уговорката беше днес да закарам колата за ремонт на ключалката .
                      Има ли вариант наистина да е акумилаторът, при условие че вчера на обяд, колата отключи и запали от раз без да се замисли изобщо?
                      И ако не е от акумулаторът, какво ли може да е?
                      Днес на обяд пак ще отида да я пробвам и ако е като вчера би трябвало да се отвори.
                      Ще я закарам да и проверят акумулатора, та в тая връзка, ако се наложи свалянето му, след това при слагане ще има ли проблеми с колата? Имам кодовете от картончето, но как се вкарват си нямам идея.
                      Ако се наложи да купувам нов акумулатор при смяната ще иска ли кодовете колата? На 156-цата досега не съм имал такива проблеми, та сега се чудя как ли ще е ?
                      Мамка и...кочина...
                      Не ти трябват кодове,няма да ги иска,но според мен щом е запалила,не е проблема в акумулатора,а някъде другаде,трябва да се прегледат разни неща...........

Comment

Сега се връщам и е точно като вчера. Колата отключи и запали веднага!!! Отидох да ми проверят акумулатора и там всичко е наред, алтернатора зарежда нормално - 13.9V, акумулатора показва 12,8 V на изгасена кола, сложиха му "вилка" и малко му е паднал капацитета, но нищо фатално, не би трябвало това да е проблема.
                        Вчера пръснах ключалките с ВД40 и си мисля че не са замръзнали, а и ключалката на багажника се задейства с отделно копче, но и там никаква реакция сутринта.
                        Извода е, че има някаква драма с колата, но каква???
                        Сега мисля да оставя колата на ключар да оправят поне ключалката да мога с ключ да я отварям. След това ще видим...

Comment

Сега се връщам и е точно като вчера. Колата отключи и запали веднага!!! Отидох да ми проверят акумулатора и там всичко е наред, алтернатора зарежда нормално - 13.9V, акумулатора показва 12,8 V на изгасена кола, сложиха му "вилка" и малко му е паднал капацитета, но нищо фатално, не би трябвало това да е проблема.
                          Вчера пръснах ключалките с ВД40 и си мисля че не са замръзнали, а и ключалката на багажника се задейства с отделно копче, но и там никаква реакция сутринта.
                          Сега мисля да оставя колата на ключар да оправят поне ключалката да мога с ключ да я отварям. След това ще видим...
                          Може да има драма с приемника на дистанционното..........

Comment

[QUOTE=bager;971874]
                            QUOTE]

Нещо не те иска колата Да не си я обидил нещо, алфите са чувствителни, аз лоша дума около моята не давам да се каже, че веднага си отмъщава.

/Малко спам, ама да развеселим темата/

2.4JTDm

Comment

Батерията в дистанцьонното смени ли?

Comment

Working...
                              X